Indeling veldseizoen 2018

De indeling voor het veldseizoen is bekend, een aantal oude bekenden, bijzondere speeldagen, heuse derby's, pittige uitdagingen en vooral mooie wedstrijden.

1De Pein 3ZoOpeinde Wêz Warber en Fluch
2DOW/Wêz Handich 5ZoEastermar     
3LDODK/Rinsma Modeplein 5ZoTerwispel-Gorredijk 1De Granaet D2ZaDokkum
4Wêz Warber en Fluch 1ZoGoutum 2DTL D1ZaHantum
     3Pallas '08 D1ZaLeeuwarden
1De Waterpoort MW1DoSneek 4Wêz Warber en Fluch D1ZaGoutum
2Kinea MW1WoDe Knipe     
3SIM MW1MaNieuwebrug 1Heerenveen E1ZaHeerenveen
4Wêz Warber en Fluch MW1WoHempens 2LDODK/Rinsma Modeplein E1ZaTerwispel-Gorredijk
     3Mid-Fryslân/Jansma Burdaard E1ZaAkkrum
1MN en W A1VrHijum 4Wêz Warber en Fluch E1ZaGoutum
2NQL A1ZaBurdaard     
3Olympia (T) A1ZaTwijzel 1De Wâlden E3ZaOentsjerk
4Wêz Warber en Fluch A1ZaHempens 2Mid-Fryslân/Jansma Burdaard E3ZaGrou
     3Wêz Warber en Fluch E2ZaGoutum
1De Pein A3ZaOpeinde 4Wordt Kwiek E1ZaJubbega
2Olympia (T) A2ZaTwijzel     
3Wêz Warber en Fluch A2ZaHempens 1Mid-Fryslân/Jansma Burdaard F1ZaAkkrum
4WIK '34 A2ZaDamwoude 2NQL F1ZaRinsumageest
     3Vlug & Vaardig (G) F1VrGaryp
1Flamingo's B2ZaBuitenpost 4Wêz Warber en Fluch F1ZaGoutum
2Harkema/Frigro/Invicta B2ZaHarkema     
3Olympia (T) B1ZaTwijzel #SamenOpWegNaarIetsMoois
4Wêz Warber en Fluch B1ZaHempens 


Voor WW&F 1 staan er een aantal oude bekenden op het programma, natuurlijk zit DOW/Wez Handich erbij al jaren op rij is dit een vaste, lastige en mooie tegenstander. Maar ook LDODK en de Pein zijn inmiddels redelijk bekend bij de speelsters en spelers van WW&F 1.
De midwekers hebben weer een aantal bijzondere speeldagen erbij. Was de woensdagavond meestal vaste prik, deze competitie hebben ze er ook een maandag en donderdag avond bij. Kijkend naar de tegenstanders van deze competitie beloven het wel spannende wedstrijden te worden.
De A1 speelt tegen 2 teams die ze in de zaalcompetitie onder zich hebben gelaten, dat zorgt voor kansen op een mooie veldcompetitie misschien.
De A2 treft in WIK een oude bekende en zal tegen de Pein en Olympia alle zeilen bij moeten zetten om een eventueel kampioenschap af te dwingen.
De B1 heeft te maken met allemaal ploegen uit de 'wâlden' Na een klassering in de middenmoot in de zaal, kunnen ze op het veld weer een poging doen om mee boven in mee te draaien in de competitie.
De D1 is een echte veldploeg en zal ook dit jaar weer mee willen strijden om de bovenste plekken, daarvoor zullen zij deze keer oa de strijd aanmoeten in een heuse derby tegen Pallas '08, altijd mooie wedstrijdjes  natuurlijk.
De E1 heeft een redelijke uitdaging dit veldseizoen. Als je bij de senioren de beste korfbalploegen uit Friesland op moet noemen kom je toch al snel uit bij LDODK (korfballeague), Mid Fryslan (op punt om naar hoofdklasse te promoveren) en KV Heerenveen (kampioen in de eerste klasse). Laten dit nou net de tegenstanders zijn van de E1. waar ze in de zaal nog speelden tegen de E4 en E2 zijn ze nu ingedeeld bij de E1 van deze verenigingen. Mooie affiches in iedergeval en laten we zorgen dat binnen 10 tot 15 jaar deze wedstrijden ook bij de senioren gaan spelen.
De E2 heeft een top zaalseizoen achter de rug en zal op het veld een gooi willen doen naar het kampioenschap, gezien de tegenstander en eerder behaalde resultaten behoort dit zeker tot de mogelijkheden van de team.
De F-jes zijn een team in opbouw, vele nieuwe spelers zijn dit jaar aangesloten en zo hebben ze in de zaal toch 4 punten bij elkaar gesprokkeld, op het veld zitten ze in iedergeval bij 1 team ingedeeld waar ze al eens van hebben gewonnen en het gaat een mooie uitdaging worden om weer een aantal punten bij elkaar te verzamelen. Het is zeker de moeite waard om eens bij dit team te komen kijken dit seizoen.