COVID-19 protocol bij trainingen en wedstrijden


Het nieuwe seizoen is weer begonnen. We zijn blij dat we weer wedstrijden mogen spelen. Het KNKV en het NOC-NSF hebben een nieuw protocol en richtlijnen opgezet. Onderstaand een overzicht van deze richtlijnen. Als er vragen of eventuele aanvullingen/suggesties zijn, mail deze dan naar info@wezwarberenfluch.nl


Het kan zijn dat je om deze redenen toch liever geen wedstrijden wilt spelen. Laat dit dan weten aan je trainer/coach.


• Voor- en na trainingen/wedstrijden/bezoek aan het sportcomplex dienen de handen ontsmet te worden met desinfectiemateriaal. Daarnaast dient na iedere training en wedstrijd het materiaal ontsmet te worden.


• Afstand bewaren: Tijdens de trainingen en wedstrijden mogen sporters vanaf 18 jaar wel binnen de 1,5 meter onderling komen. Voor- en na trainingen en wedstrijden moeten sporters wel op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.


• Afstand bewaren: Ben je ouder dan 12 en jonger dan 18, dan hoef je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 m tot personen van 18 jaar en ouder. Deze laatste groep (18 jaar en ouder) mag ook niet dichter dan 1,5 meter bij jou komen. Ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoef je tot niemand afstand te houden. En iedereen mag dichter dan 1,5 m bij jou komen.


• Bij verkoudheid blijf thuis. Dit geldt voor alle spelers, bezoekers en vrijwilligers van het sportcomplex. Een positief geteste speler neemt niet deel aan de training en wedstrijden en volgt de richtlijnen van de GGD.


• Reservespelers en stafleden van 18 jaar en ouder moeten ook op de reservebank en naast het veld 1,5 meter afstand tot elkaar houden.


• Rijden naar wedstrijden: het is toegestaan om met meerdere huishoudens in één auto te reizen. Het advies is om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.


• Voor scheidsrechters: scheidsrechters zijn niet verantwoordelijk voor handhaving van volgende punten niet gerelateerd aan spelregels:
o Niet waarborgen van de 1,5m afstand


oTwijfel over de gezondheidssituatie van een speler

o Naar de grond uitsnuiten van de neus
 
 o Naar de grond spugen

o Geforceerd stemgebruik van bijvoorbeeld coaches


• De kantine is tijdens wedstrijden open. Er mogen in totaal 8 bezoekers tegelijk in de kantine aanwezig zijn. In de kantine zijn zitplaatsen aangewezen. Daarnaast zal er een verplichte looproute aangegeven zijn.
Bij het bezoeken van de kantine zijn wij verplicht om de gegevens van de bezoeker te noteren. Deze gegevens zijn:
o Volledigenaam
o Datum,aankomsttijd,en plaats van het bezoek
o E-mailadres
o Telefoonnummer
o Toestemming voor de verwerking en overdracht van de gegevens voor evt. bron- en contactonderzoek
• Kleedkamers: tijdens thuiswedstrijden is het voor leden van Wêz Warber en Fluch niet mogelijk om gebruik te maken van de kleedkamers. Dit betekent thuis omkleden en thuis douchen. De kleedkamers van Goutum zijn wel geopend voor de uit-spelende partij. De kleedkamers van Hempens zijn ook gesloten voor de uit-spelende partij (de uit-spelende partij wordt hiervan op de hoogte gebracht door de wedstrijdsecretaris).